Harta site-ului
Ajutor
Delegaţia raională - oaspeţi la "BuzăuFest2019"
Delegaţia raională - oaspeţi la "BuzăuFest2019"

În perioada 31 mai – 03 iunie 2019, Preşedintele raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI împreună cu un grup de consilieri raionali, reprezentanţi din cadrul Consiliului raional şi al autorităţilor publice locale de nivelul I, au participat la evenimentele organizate în cadrul Festivalului “BuzăuFest”, un festival de promovare a judeţului Buzău din punct de vedere cultural, turistic şi istoric, organizat de Consiliul Judeţean Buzău.
Fiind la a III-a ediţie, festivalul tradiţiilor buzoiene s-a desfăşurat în Staţiunea Sărata Monteoru şi a cuprins reconstituiri a unor lupte istorice, standuri ale meşterilor şi producătorilor tradiţionali, dar şi a teraselor unde oaspeţii festivalului au putut să savureze cele mai gustoase preparate.
Delegaţia raională alături de Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău Petre Emanoil NEAGU au vizitat standurile producătorilor autohtoni, au privit scenele de luptă ale gărzilor prezentate în cadrul festivalului, cît şi au participat în cadrul Paradei cu foc, marş ce s-a desfăşurat pe străzile oraşului Buzău.
Consiliul Raional Dubăsari şi Consiliul Judeţean Buzău au semnat în anul 2016 un Acord de colaborare, care a urmat cu o multitudine de vizite reciproce, participări ale colectivelor artistice la evenimentele organizate de unităţile adminstrativ – teritoriale, organizarea odihnei de vară a copiilor, schimb de experienţă, etc.
Pentru raionul Dubăsari, cel mai important element care se datorează acordului semnat între cele două Consilii, este susţinerea financiară obţinută în luna aprilie 2019 din partea Consiliului Judeţean Buzău pentru implementarea unui proiect investiţional de extindere la Întreprinderea Municipală „Centrul de odihnă pentru copii şi tinerte Prietenia”, prin cofinanţarea acestuia în sumă de 50 mii euro.
Pentru viitor, cei doi preşedinţi îşi propun să desfăşoare şi alte activităţi de parteneriat în domeniul investiţional, cultural, sportiv şi de tineret, care au fost discutate în cadrul acestei întîlniri.
Ecaterina RACOVEŢ,
şef Secţie informare,
transparenţă şi relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Delegaţia raională - oaspeţi la "BuzăuFest2019" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta